Glassconnect van franchise naar coöperatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om de structuurovergang te realiseren, is Glassconnect overgenomen door de Coöperatieve Vereniging Glassconnect. Martijn van ’t Hull (49), op 1 mei aangesteld om deze transitie in goede banen te leiden, is directeur van de coöperatie. “De leden wensten een overgang naar een coöperatie omdat in een franchisestructuur bepaalde beslissingen eenzijdig kunnen worden opgelegd; er is een duidelijk onderscheid tussen franchisegever en –nemer, eerstgenoemde bepaalt in principe de eisen. Wij vinden in de huidige markt een coöperatieve structuur, waarbij de leden het voor het zeggen hebben, beter passen.”

Het bestuur van de coöperatie bestaat uit vier leden van het bestuur van de voormalige franchisevereniging.

Glassconnect heeft ambitieuze groeiplannen: binnen een paar jaar moet het aantal leden zijn gegroeid naar 60. “We nemen niet iedereen op in ons netwerk, er zijn uiteraard toelatingscriteria. De eerste drempel is dat bedrijven lid moeten zijn van de Focwa”, aldus Van ’t Hull.
Hij verwacht met het nieuwe Glassconnect meer zakelijke klanten, zoals verzekeraars, binnen te halen. Zelf werkte hij onder meer voor Univé en ABN Amro. “Ik weet dus wat er van herstellers wordt gevraagd”, aldus Van ’t Hull.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.