‘Toyota-ongevallen blijken bestuurdersfout’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het veiligheidsagentschap National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) startte eerder dit jaar in opdracht van het verkeersministerie een onderzoek naar de problemen bij Toyota´s; dit naar aanleiding van recalls vanwege mogelijke gaspedaal- en vloermatproblemen.

Voor het onderzoek is de inhoud van tientallen datarecorders uit verongelukte Toyota’s geanalyseerd. Uit het onderzoek komt volgens de Wall Street Journal naar voren dat in de meeste gevallen het gaspedaal volledig is ingetrapt en niet het rempedaal. In twee gevallen bleef het gaspedaal wel steken achter de vloermat, in een geval leidde dit tot een ernstig ongeval.

In totaal kwamen er in de afgelopen decennia drieduizend klachten binnen bij de NHTSA. Daarbij ging het om 75 fatale ongelukken, waarbij 93 personen het leven lieten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.