Verzekeraars in de bres voor klanten Ineas

Redactie Redactie
• Laatste update:

Klanten van Ineas kunnen via Independer.nl bij Delta Lloyd, ASR, Allsecur, Zelf.nl, Nationale Nederlanden, Avero, Budgio, Reaal en Goudse een tweede autoverzekering nemen. Voor hen is de proefperiode verlengd van twee weken naar een maand. Als ze binnen die tijd deze polis weer opzeggen, krijgen ze de betaalde premie terug, mits ze in die maand geen schade hebben gereden. Op deze manier kunnen polishouders bij Ineas zeker stellen dat hun casco-schade vergoed wordt.

Bewindvoerders
De rechtbank heeft eind vorige maand verklaard dat Ineas niet aan de wettelijke solvabiliteitseisen voldoet en dat haar liquiditeitspositie ontoereikend is.

Marinus Pannevis en Paul Versteeg zijn benoemd tot bewindvoerders. Zij proberen de polishouders bij andere verzekeraars onder te brengen en zoeken een partij die het Nederlandse onderdeel van de internationale verzekeraar over wil nemen. Als dit niet lukt, moet de verzekeraar failliet worden verklaard. Het bedrijf heeft zo’n tienduizend klanten in ons land.

Strenge winter
Klanten die tot die tijd geen tweede verzekering afsluiten en casco schade rijden, moeten de kosten van schadeherstel voorschieten en dit later proberen terug te vorderen van Ineas. Volgens de bewindvoerders is het onzeker of Ineas alle casco schades volledig zal kunnen vergoeden.
De Stichting Waarborgfonds Motorverkeer staat borg voor de vergoeding van WA-schades van klanten.

Ineas zou in problemen zijn gekomen door aanloopverliezen bij uitbreiding van de activiteiten naar Spanje en wegens het grote aantal schades dat de afgelopen strenge winter is gereden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.