Connectcar opent 150 nieuwe autodeelplaatsen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarmee is het wagenpark van Connectcar bijna op het niveau van een paar jaar geleden, toen de verhuurder zo’n 520 deelauto’s had staan. “Tijdens de crisis hebben we het zwaar gehad. We hebben een paar jaar verlies geleden”, vertelt directeur Hemmie Kerklingh.

“Inmiddels hebben we een reorganisatie afgerond waarbij we afscheid hebben genomen van zes van de zeventien fte en de activiteiten hebben geherfinancierd. Verder hebben we flink gesneden in de standplaatsen waar te weinig gebruik van werd gemaakt en prijswijzigingen doorgevoerd. Klanten hoeven geen eigen risico of borg meer te betalen, maar de variabele prijzen – uurtarieven, kilometerprijs – zijn verhoogd.”

Kerklingh verwacht nu weer winst te maken en te groeien. “We hebben geleerd van de fouten van afgelopen jaren en pakken het anders aan. Als steden geïnteresseerd zijn in Connectcar, zetten we groot in en anders niet. We gaan niet meer één auto ergens neerzetten en aankijken of er interesse is.”

Onlangs heeft Connectcar honderd C1’s aangeschaft ter vervanging. Connectcar heeft onder meer standplaatsen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Zaandam en Haarlem.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.