Bedrijfsleven bespaart 1,5 miljard op leasekosten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens het bedrijf zijn de contracten vorig jaar in Europa met gemiddeld vier maanden verlengd. Met een verlenging van 36 naar 48 maanden wordt ongeveer 12,5 procent per maand bespaard.

GE beheert in zeven Europese landen een vloot van in totaal 200 duizend voertuigen op basis van operational lease. Het onderzoek is gebaseerd op een vergelijking van de contracten van GE tussen 2007 en 2009. Deze gegevens per land zijn vervolgens geëxtrapoleerd naar het totale wagenpark in deze zeven landen. In totaal gaat het dan om 6,6 miljoen auto’s.

In Frankrijk was de besparing door contractverlenging het grootste: daar werden de contracten gemiddeld verlengd van 31 naar 39 maanden, wat een besparing van 987 miljoen euro opleverde, aldus GE. Ter vergelijking: In Nederland steeg de contractduur volgens VNA cijfers vorig jaar (tov `08) met 1,1 maand naar 47,7 maanden gemiddeld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.