Renault: Udo moet betalen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Renault Nederland ligt er wel al een definitieve uitspraak van de rechter ten gunste van Renault Credit International. Udo zou een aanzienlijk bedrag moeten betalen aan de Renault-captive. Hans Udo bevestigt dat. “Maar dat bedrag staat in geen verhouding tot de vordering die ik op Renault heb.” De RCI-vordering gaat volgens Udo om ruim 700 duizend euro, terwijl de vordering van Udo op Renault enkele miljoenen beloopt. Volgens Udo heeft RCI derdenbeslag op zijn privérekening laten leggen.

Een complicatie is dat de rechtbank Udo`s suggestie dat RCI en Renault Nederland feitelijk hetzelfde bedrijf zijn (ze hebben volgens Udo dezelfde directeur) en de vorderingen dus tegen elkaar weggestreept kunnen worden, niet volgt. “Des te vreemder dat Renault Nederland nu nota bene in haar eigen verklaring wél de relatie legt tussen haarzelf en RCI. Die doet juridisch dus juist niet terzake”, aldus Udo.

Renault Nederland stelt verder dat het de berichtgeving betreurt en zich “het recht voorbehoud om verdere actie te ondernemen gezien de imagoschade die aan ons merk en dealernetwerk wordt toegebracht.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.