Avis verhuurt elektrische Renaults

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vanaf 2011 introduceert Renault vier elektrische modellen: de Fluence ZE, de Renault Kangoo Express ZE, en afgeleiden van de huidige conceptauto’s Twizy ZE en Zoe ZE. De partijen spelen hiermee vooral in op de huidige trend naar een groener wagenpark: er is nog geen afspraak gemaakt over de hoeveelheid auto’s die wordt afgenomen.

Toch is er geen sprake van symboolpolitiek, zegt Marcel van Os, fleetmanager van Avis Nederland. “De intentie is om een voldoende groot aanbod te creëren voor de zakelijke en particuliere markt, binnen de financiële mogelijkheden. We weten nu bijvoorbeeld nog niet wat de prijzen voor verhuur zullen zijn. We verwachten dat de auto’s, vanwege hun nog beperkte actieradius, vooral voor daghuur in en rond steden zullen worden gebruikt. Maar Renault is al bezig met een infrastructuur van oplaadpunten en wisselstations. Het moet mogelijk zijn om een accu in drie minuten te wisselen.”

Op de foto de conceptcar Twizy ZE.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.