Wij zijn automotive
Automotive werkplaats | Nieuwsbrief | Colofon | Adverteren | Abonnement 
Online Adverteren
Vakblad adverteren
Bezig met laden...
Klik om te vergroten

Stern stopt met Budget

09-02-2010 18:04

Dealerholding Stern stopt met Budget Rent a Car. Dat maakt het bedrijf zojuist bekend. Na het aflopen van het franchisecontract - deze zomer - gaat Stern onder de naam Stern Rent verder met haar verhuuractiviteiten. Ook maakte het bedrijf bekend dat het in het vierde kwartaal van vorig jaar winst heeft gemaakt.

Stern geeft aan te stoppen met Budget om het merk Stern beter te kunnen positioneren. Als bijkomend voordeel noemt het bedrijf het wegvallen van de franchisekosten. De hoogte van de kosten maakt Stern niet bekend.

Budget telt in Nederland ongeveer 25 vestigingen. Meer dan de helft hiervan is ondergebracht bij Sterndealer-vestigingen, ongeveer 10 zijn zelfstandige vestigingen. "Op termijn zullen deze waarschijnlijk ook bij dealervestigingen worden onder gebracht. Het is immers geen geheim dat we ons dealernetwerk willen uitbreiden", aldus Stern-ceo Henk van der Kwast. Of de Budget-vestiging op Schiphol ook onder de naam Stern Rent verdergaat of onder de naam Budget, is nog punt van onderhandeling.


Volgens Stern heeft het bedrijf in 2009 meer dan 1,5 miljoen euro winst gemaakt. De exacte cijfers worden pas op 18 maart gepresenteerd.
Stern Groep maakte ook bekend dat het met het huidige consortium van banken, bestaande uit ING, Fortis en Rabo, overeengekomen is dat de bestaande bankfaciliteiten van € 82,5 miljoen voor SternLease en € 130 miljoen voor de overige activiteiten, worden gecontinueerd.

Reageer Doorsturen
Reacties (1)

Stern heeft al jaren geleden al bekeken of het Budget logo bog rendabel was, maar kwam toch tot de conclusie dat het nodig was voor haar nevenactiviteiten.Nu de contracten aflopen met defensie en tno (hun grootste afnemers), en het tegenvallende succes van Budget heeft dhr van der Kwast eindelijk besloten om de knop om te draaien. Ik wens al mijn oud collega's heel veel sterkte en succes in de toekomst.

J van der kraats - zelfstandig - Geplaatst op 11-02-2010 20:05:07.
Overige berichten
Maak Automotive uw homepage | Nieuwsbrief | Colofon | RSS-feeds


website realisatie CyberNed Internet Services