Schadegarant: meer schades, minder (ABS-)leden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Netwerk ingekrompen
Het netwerk van Schadegarant is het afgelopen jaar met 19 bedrijven ingekrompen tot 618. De meeste opgezegde herstellers wilden of konden niet aan de eis van de organisatie voldoen om een accountantsverklaring in te leveren. Halverwege 2009 vroeg Schadegarant de bij haar aangesloten herstellers om middels een accountantsverklaring te bewijzen dat de bij Schadegarant in rekening gebrachte nettotarieven, de tarieven die aan andere marktpartijen in rekening worden gebracht niet overstijgen.

Opvallend veel ABS-bedrijven
Opvallend: ongeveer de helft van de opgezegde bedrijven behoort tot het netwerk van ABS, zoals schadebedrijven Tiemessen, Hoppenbrouwers en De Goey – ook nog eens bestuursleden van ABS. Schoonhoven: “Dat is niet geheel toevallig, er is een interpretatieverschil geweest binnen ABS over wie nou de sturende partij is: de keten of de verzekeraar? Sommige herstellers vinden dat hun keten in sommige gevallen de klant is, bijvoorbeeld bij exclusieve afspraken met verzekeraars; en die omzetten hebben ze bij elkaar opgeteld. Dit is niet conform onze vraagstelling en wij houden vast aan onze criteria. Dat zij hun rug desondanks recht hielden is ergens natuurlijk wel te prijzen.”

Dat ABS haar leden heeft geadviseerd om de schades die via het hoofdkantoor komen te bundelen, klopt, zegt ABS-directeur Cees Klaassen. Hij plaatst wel een kanttekening: “Wij kunnen natuurlijk niet op individueel bedrijfsniveau beoordelen of de via ons lopende schades uiteindelijk een groter volume brengen dan dat van Schadegarant. Het is uiteindelijk een zaak tussen de individuele herstellers en Schadegarant. Wij hebben geen contract op hoofdkantoorniveau.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.