Autobranche zet zich in voor Haïti (Update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

Havam: gevarendriehoek
Havam steunt de slachtoffers van de aardbeving in Haïti door de opbrengsten van gevarendriehoeken te doneren aan Giro 555. Ze vraagt haar relaties in een brief om gevarendriehoeken – voor vier euro per stuk – af te nemen. “Het volledige bedrag wordt gestort op Giro 555”, meldt het bedrijf op een speciaal voor dit doel opgezette website. Dit gironummer is opgezet door de gezamenlijke Nederlandse hulporganisaties tbv grote hulpacties zoals Nederland helpt Haïti.

RDC: 5 cent per transactie
Ook het RDC heeft een actie opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor Haïti. De directie heeft toegezegd om het bedrag dat intern wordt opgehaald te verdubbelen. Daarnaast doneert het RDC voor elke transactie die vandaag binnen ons bedrijf wordt verwerkt €0,05. Per dag vinden er gemiddeld tussen de 50 en 75 duizend transacties plaats. Het RDC verwacht maandag het totaalbedrag te kunnen melden.

Hefra: uurloon doneren
Bij Hefra zijn alle medewerkers gevraagd om minimaal één uurloon te doneren voor de slachtoffers in Haïti. Dat hebben ze in groten getale gedaan. Daarna heeft de directie het bedrag verdubbeld, waardoor er in totaal een bedrag van €1.321,38 overgemaakt kon worden naar Giro 555.

Markeur Holding: inzameling
Medewerkers van Het Motorhuis, MultiLease, MultiRent, Het Autoschadehuis en MultiEnergy hebben vandaag 1.938 euro opgehaald voor Haïti. De directie van Markeurholding heeft het bedrag verdubbeld, er wordt dus 3.876 euro overgemaakt.

Navigon: kilometerheffing
Leverancier van navigatiesystemen Navigon doneert 5,55 euro voor elke kilometer file die er deze avondspits staat in Nederland. Het gaat dan om het hoogste aantal kilometers dat de ANWB meldt vanavond.

Porsche Centrum Amsterdam: weekendje 911 rijden
Het Porsche Centrum Amsterdam heeft een veiling georganiseerd voor een weekend Porsche 911 rijden. Ruud ter Brugge uit Den Helder bood 3.255 euro en krijgt de auto een weekend mee. Het volledige bedrag wordt op giro 555 gestort.

Profile Tyrecenter: inzameling
Profile Tyrecenter heeft onder het personeel van haar 165 vestigingen en het hoofdkantoor zo`n 25.000 euro ingezameld. Het geld is gisteren overgemaakt naar Giro 555.

VCD Automotive: storting
Ook VCD draagt haar steentje bij en heeft 5.000 euro gestort op Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Alpha Credit Nederland: geld per dossier
Alpha Credit Nederland stort de komende vijf weken voor elk ingestuurd dossier 12,50 euro op giro 555.

Heeft uw bedrijf ook een Giro 555-actie? Meldt het de redactie door te mailen naar redactie@automotive-online.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.