Curatoren dagvaarden Kroymans-banken

Redactie Redactie
• Laatste update:

In totaal zouden negen banken, waaronder ABN Amro, ING, Fortis en de Rabobank, een dubieuze rol hebben gespeeld bij de Kroymans-transacties. In de Volkskrant laat een woordvoerder van ABN Amro weten de rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien.

Uit het in oktober gepubliceerde curatorenverslag blijkt dat er vijf gezonde bedrijfsonderdelen voor 1 euro zijn verkocht aan Citadel, een zusterbedrijf van Kroymans dat buiten het faillissement viel. Deze onderdelen zouden een waarde vertegenwoordigen van 170 miljoen euro, zegt curator Cees de Jong vandaag in de Volkskrant. De curatoren willen dat deze verkoop technisch wordt teruggedraaid; dat betekent dat er alsnog een representatief bedrag voor op tafel komt. De latere doorverkoop van een van de betreffende onderdelen, Sator, aan H2 kan niet worden teruggedraaid.

Papieren boekwinst
Naast de banken worden ook de voormalige bestuurders van het autoconcern voor de rechter gesleept, meldt de ochtendkrant. De curatoren vermoeden dat bij Kroymans boekhoudfraude is gepleegd. “We hebben bedenkingen bij de zuiverheid van het bedrijfsresultaat over 2007. Mogelijk is er een papieren boekwinst gerealiseerd”, zegt De Jong tegen de Volkskrant.

De curator zelf is vooralsnog niet bereikbaar voor nader commentaar.

Op de website van advocatenkantoor VBK staat het curatorenverslag plus een aantal bijlagen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.