Bodemprocedure in Kia-rechtszaak

Redactie Redactie
• Laatste update:

De voorzieningenrechter veroordeelt Kia Motors Nederland de (contractuele) relatie met eisers voort te zetten, in die zin dat Kia Motors Nederland eisers blijft erkennen als Kia erkend reparateur, totdat in een bodemprocedure wordt beslist dat Kia Motors Nederland daartoe niet gehouden is.

Eiser tevreden
Een van de eisers, Cor Vaessen, is tevreden met de uitkomst. "De rechter heeft bepaald dat wij erkend reparateur blijven totdat in een bodemprocedure is beslist dat KMN daartoe niet gehouden is. Dat betekent dat we ons werk als erkend reparateur kunnen blijven doen. Binnenkort moet de dagvaarding uitgebracht worden om de bodemprocedure te starten. We zien die bodemprocedure met goede moed tegemoet."

Onjuist
KMN-directeur Cor Baltus laat weten de uitspraak van de rechter te respecteren. "Wij zien het als een gelijkspel, omdat de rechter de zaak doorschuift. Sowieso is de hele procedure nogal apart verlopen, mede door de enorme complexiteit. Wij zijn het ook niet eens met de gronden die de rechter nu aandraagt; hij concludeert dat je alleen erkend reparateur kunt zijn als je ook verkoop doet. Dat is dan mededingingsbeperkend. Maar het is de facto onjuist dat wij sales koppelen aan erkend reparateurschap", aldus Baltus.

Eerder won KMN een kort geding tegen een groep ex-dealers. Volgende week begint hierover een hoger beroep.

Lees het vonnis van de voorzieningenrechter hier.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.