Arbeidsinspectie: mobiliteitsbranche is onveilig

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij tweederde van de bedrijven werden overtredingen aangetroffen. Bij vijftig van hen was de situatie zo gevaarlijk dat de inspecteurs het werk moesten stilleggen.

Ruim honderd bedrijven zijn als achterblijvers betiteld. Hier troffen inspecteurs vier tot achttien overtredingen per bedrijf aan. Misstanden met machines vormden de helft van de overtredingen. Vaak waren bewegende delen niet afgeschermd of was de beveiliging uitgeschakeld.

De Arbeidsinspectie blijft de overtreders controleren en boetes uitdelen tot ze de veiligheid op orde hebben. Binnen twee jaar komt er een nieuwe inspectieronde waarbij vooral de achterblijvers goed onder de loep worden genomen.

In 2005 vond de vorige inspectieronde voor de mobiliteitsbranche plaats. De omstandigheden zijn sindsdien niet verbeterd volgens de dienst. Afgelopen juni werd de veiligheid bij schadebedrijven al aangekaart.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.