ABS sluit inkoopdeal met Akzo

Redactie Redactie
• Laatste update:

ABS verwacht inkoopvoordeel te behalen, en op centraal niveau betere ondersteuning te kunnen bedingen bij het voldoen aan de strenge eisen die de sturende partijen stellen aan de schadebedrijven.

Momenteel werkt ongeveer twintig procent nog met een ander lakkenmerk. Als deze partijen niet mee willen gaan met de deal? “De leden zijn verplicht om besluiten die met ruime meerderheid zijn genomen, te volgen. Dat leverde tot nu toe weinig problemen op; het zijn immers de leden zelf die het besluit nemen. We zorgen ook voor een ruime overbruggingsperiode.”

De samenwerking wordt in de schadebranche als een opvallende gezien: ABS, ontstaan vanuit Sikkens-schadenetwerk Acoat, heeft zich sinds haar start geprofileerd als onafhankelijke schadeketen. Deze strategie blijft ongewijzigd, zegt Klaassen. “Akzo krijgt op geen enkele wijze zeggenschap in ABS. Onze onafhankelijkheid is ons een groot goed. Van onze leden gebruikten de meeste al jaren Sikkens of Lesonal. Dan is het centraal inkopen een logische volgende stap.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.