BER met drie jaar verlengd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij de Bovag is positief gereageerd op de verlenging. “Wij vinden dit goed nieuws”, zegt woordvoerder Paul de Waal. “De huidige BER blijkt in deze crisistijd goed te werken. Deze uitspraak geeft daarom veel rust. Bovendien is er genoeg tijd om de gevolgen van de overgang naar een algemene vrijstelling goed te bestuderen en beïnvloeden. Wij willen dat er voor dealers ook onder een algemene vrijstelling contractzekerheid is. Wij willen niet dat een opzegtermijn van twee maanden komt. Ook moeten ze keuzevrijheid houden wat betreft de merken die ze voeren.”
Ook is de Bovag blij met de aankondiging van aparte guidelines voor aftersales. De Commissie dwingt daarmee af dat fabrikanten ook andere partijen in staat blijven stellen om auto`s te onderhouden. “Dit is belangrijk om keuzevrijheid voor de consument te garanderen. Naar verluidt gaan deze guidelines al volgend jaar in, waarmee dus dit gedeelte van de BER al wel vervalt.”

Ook de Focwa is tevreden. “Als de BER niet zou zijn verlengd, had dit een streep gehaald door het recht op het krijgen van technische informatie. En zou de weg zijn vrijgemaakt voor een ongewenste monopolisering van schadeherstel op personenauto’s. Wij zullen er op aandringen om ook na deze drie jaar, de BER in stand te houden”, zegt Karel Bukholczer van de Focwa.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.