Autoverzekeringen tien procent duurder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar mei stond de index op 69, het laagste punt sinds de invoering van de index. In mei 2009 was de index gestegen naar 76. De gemiddelde premie bedroeg toen 461 euro.

Volgens Independer hebben zeven verzekeraars dit jaar hun premies verhoogd: London Verzekeringen, Noordhollandsche, Klaverblad, Unigarant, ASR (Fortis), Reaal en Avero. Zij hebben bij elkaar een marktaandeel van zo`n dertig à veertig procent. Verder geven verzekeraars over het algemeen minder kortingen.

Reden voor de verhogingen zou de toegenomen schadelast zijn: er worden meer claims ingediend. Bovendien richten verzekeraars zich door de crisis meer op marge en minder op groei van het marktaandeel. Ook speelt de terugloop in nieuwverkopen mogelijk een rol. Daardoor worden minder all-risk-verzekeringen afgesloten. En de cataloguswaarde van auto`s ligt lager. “Dat moet worden gecompenseerd”, aldus Edmond Hilhorst, woordvoerder van Independer.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.