Rotterdam zet in op biobrandstof

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dealers, leasemaatschappijen en importeurs bepalen zelf hoeveel korting ze geven op een flexifuelauto. Dit loopt uiteen van enkele honderden tot duizenden euro’s. Ze krijgen geen subsidie hiervoor “het zijn sponsors van het project”, aldus Steef Korfker, adviseur duurzame voertuigen bij RCI en wagenparkbeheerder bij het Havenbedrijf Rotterdam. Op de website Iktekenervoor.nl staat welke bedrijven zich hebben aangesloten en wat hun aanbiedingen zijn.

“Met dit initiatief willen we een marktdoorbraak voor flexifuelauto’s  en biogasauto`s realiseren. Deze auto’s kunnen ook op fossiele brandstof rijden waardoor ze nu meer marktrijp zijn dan bijvoorbeeld elektrische auto’s. Als er genoeg flexifuels en biogasauto`s rondrijden, zullen ook meer tankstations biobrandstoffen aanbieden en zo is het kip en ei-probleem doorbroken”, zegt Korfker. “Staatssecretaris Jan-Kees de Jager heeft onlangs aangedrongen om de accijns op biobrandstoffen te verlagen wat ook gunstig is. Nu ligt de prijs iets hoger dan fossiele brandstof.” Het doel van het RCI met deze en andere initiatieven is het verminderen van CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Met het initiatief wordt indirect ook het bedrijfsleven van Rotterdam gesteund. In de regio wordt gebouwd aan een aantal  bio-raffinaderijen en wordt biobrandstof op- en overgeslagen.

In eerste instantie wordt vooral ingezet op overheidsinstanties en het bedrijfsleven als klanten. “We verwachten dat particulieren dan vanzelf zullen volgen”, aldus Korfker. Het RCI is met de Bovag in gesprek om de actie te combineren met de nationale sloopregeling.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.