LDV bijna failliet, Benelux-afdeling vergeten

Redactie Redactie
• Laatste update:

“PWC kreeg afgelopen maandag, toen ik aan de bel trok, pas door dat er ook nog drie dochterbedrijven waren”, aldus Henk Kruit, commercieel manager van LDV Benelux. “Voor ons zijn geen voorzieningen getroffen en we zijn volledig in de steek gelaten. Sinds mei zijn er geen salarissen meer betaald en tasten we in het duister over wat er met ons en met onze dealers gaat gebeuren. Omdat we honderd procent dochter zijn, kunnen wij zelf geen surseance of faillissement aanvragen. Ik verwacht dat onze schuldeisers dat binnenkort zelf wel zullen doen”, aldus Kruit. LDV in Engeland en zijn bewindvoerders zijn momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

Ook LDV-klanten zijn gedupeerd. “Tot gisteren kwamen er nog orders bij ons binnen. Maar gisteren werd ook in Engeland bekend gemaakt dat er geen garantstelling is voor de LDV-wagens. Wie gaat die garantie nu op zich nemen? Daar is geen potje voor”, aldus Kruit.

LDV Maxus heeft momenteel de Engelse status in administration, wat een fase is tussen surseance van betaling en faillissement. In Engeland blijven 40 medewerkers in dienst, de overige 850 zijn naar huis gestuurd zonder salaris. Bij de toeleveranciers staan 2.000 tot 3.000 banen op de tocht.

Drie bedrijven hebben een bod gedaan op de fabrikant: het Indiase Mahindra & Mahindra, een Chinees bedrijf en het Maleisische Weststar, dat op het laatste moment besloot zijn overnamebod terug te trekken omdat het LDV nu het in administration is, goedkoper kan overnemen. “De hoop op behoud van werkgelegenheid en productie in Birmingham is nu geheel gericht op Weststar. Mocht één van de twee andere bieders LDV overnemen, dan verwacht ik dat dit bedrijf de activiteiten uit Engeland weghaalt en verhuist naar zijn eigen regio en dan is het drama compleet”, aldus Kruit.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.