Noodpakket voor behoud leerwerkplekken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het noodpakket is een initiatief van Techniektalent.nu, een samenwerkingsverband van 31 organisaties waaronder Bovag, Focwa, FNV en CNV. Volgens Techniektalent dreigen er massaal leerwerkplekken voor jongeren te verdwijnen als gevolg van de economische crisis. “Wij merken dat een derde van de veertigduizend leerwerkplekken in de technische sector op de tocht staat”, aldus Jan Derijck, vice-voorzitter van Techniektalent. Hoe de 20 miljoen besteed wordt, zal verschillen per sector en regio. Bedrijven kunnen vooral financiële tegemoetkomingen verwachten voor de opleidingskosten van de leerlingen die ze in dienst hebben.

Volgens de organisatie kan het kabinet eenvoudig en effectief een bijdrage leveren om de leerwerkplekken te behouden door de Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting (WVA) tijdelijk te verhogen van € 2.655,- naar € 5.000,-. Bedrijven hoeven zo minder loonbelasting af te dragen voor hun leerlingen.

Eerder loofde Stichting OOMT, die ook deel uitmaakt van Techniektalent, een premie uit van 500 euro aan bedrijven die een leerwerkplek ter beschikking stellen aan leerlingen die hun plek kwijt dreigden te raken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.