Hertz verlaagt leeftijdsgrens naar 19 jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

De leeftijdsgrensverlaging is opvallend, omdat de heersende gedachte is dat de leeftijdsgroep 19-25 bovengemiddeld veel schades rijdt. “Dat klopt ook”, zegt marketingmanager Benelux Caroline Simmerman. “Maar dat is voor ons geen reden om deze groep uit te sluiten. We stellen niet al onze auto’s ter beschikking, een Mercedes CLS geven we aan deze doelgroep niet mee. De beschikbare categorieën zijn B en C voor personenauto’s, zoals de Ford Fiesta en Focus. Voor de bestelwagens zijn dit de categorieën B4 en C4. In de zomerperiode verwachten we auto’s aan studenten te verhuren voor vakanties, maar ook om spullen te verhuizen naar nieuwe studentenkamers.”

Het idee van de leeftijdsgrensverlaging komt niet voort uit een door de crisis dalende verhuurmarkt, zegt Simmerman. “Al lang voordat de crisis begon, zijn we gaan onderzoeken of we deze service moeten bieden. Dit is natuurlijk wel een goed moment om te laten zien dat je ondanks de economische neergang positief en innovatief blijft.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.