VWE voorziet ING Car Lease van milieudata

Redactie Redactie
• Laatste update:

VWE kan ING Car Lease per kenteken voorzien van de milieudata van het RDW. Dit gebeurt door middel van een xml-feed die via internet direct de gegevens laat zien. Voorheen leverde VWE deze data ook, maar in batches omdat de informatie niet automatisch per kenteken kon worden gegenereerd.

De milieu-gegevens gebruikt ING Car Lease onder meer in haar ‘Berijdersdashboard’. De data worden hierin vergeleken met het werkelijk verbruik, zodat berijders en wagenparkbeheerders inzicht krijgen in het rijgedrag.

Met de pilot spelen de bedrijven in op de oproep van de VNA om het gegevensbestand op kentekenniveau uit te breiden. Onder meer milieugegevens worden nu vaak gedestilleerd uit de generieke uitvoeringen van modellen, en niet uit de kentekengegevens. Volgens de Vereniging is het vanwege de belastingmaatregelen die steeds meer samenhangen met verbruik- en emissiecijfers belangrijk zo compleet mogelijke gegevens te hebben.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.