‘Duizend ontslagen bij Kroymans’ (update)

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de Volkskrant zegt CNV dat Kroymans afstevent op een faillissement voor de totale holding. Over maart zijn geen salarissen uitbetaald en tankpassen van medewerkers zijn geblokkeerd. Bovendien kunnen dealers van de merken die Kroymans importeert, geen auto’s op kenteken zetten of geleverd krijgen. Ook worden geen onderdelen meer geleverd.

Verder kan een rechter mogelijk de boedelscheiding die Kroymans in januari heeft doorgevoerd, terugdraaien. Dat zegt Arthur Salomons, hoogleraar privaatrecht, in de Volkskrant. Begin dit jaar werden onder meer Lasaulec en Sator ondergebracht bij Citadel. Salomons: “Als een bedrijf op een faillissement afstevent, is het in het algemeen niet toegestaan om gezonde delen te verkopen.”

René Boers van US Car Center Pietersen zegt samen met de vier andere Cadillac/Corvette dealers in Nederland zelf de import van deze merken en de onderdelen ter hand te nemen. “Wij waren in het verleden zelf importeur, dus we weten de weg. We hebben er ook voor gezorgd dat deze merken uiteindelijk wel op de AutoRAI staan.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.