Kroymans vraagt faillissement aan voor GM-tak

Redactie Redactie
• Laatste update:

De bewindvoerders van het bedrijf vragen het faillissement aan omdat General Motors Europe de importeur niet wil overnemen. Gesprekken hierover zijn tot dusver op niets uitgelopen. Overigens is wel denkbaar dat GM Europe uiteindelijk delen van het bedrijf overneemt. Op het moment dat het bedrijf failliet wordt verklaard, houden de dealercontracten op te bestaan. "Het is aan GM om te besluiten wat te doen met de dealers. Tachtig procent van de dealers is al GM-dealer dus het ligt voor de hand dat zij een nieuw contract aangeboden krijgen."

De circa zestig medewerkers van Kroymans in Breukelen worden momenteel geïnformeerd over onder andere UWV-inschrijving. Ook is bemiddelingsbureau Van der Wijngaart & partners ingeschakeld. Dit bedrijf neemt alle cv`s en referenties op van de medewerkers van Kroymans Import Europe. "We proberen op deze manier onze medewerkers snel weer aan onderdak te helpen bij andere bedrijven", aldus de woordvoerder.

GM Europe-woordvoerder Hanspeter Ryser kan nog niet inhoudelijk reageren. "Het nieuws is nog niet officieel bij ons bekend, dus het is te vroeg om een reactie te geven. Ook heeft Kroymans een contract met de GM Corporation en niet met GM Europe. Maar duidelijk is dat als er een faillissement volgt, wij snel zullen inspelen op de nieuwe situatie."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.