Businesslease verhaalt bpm-schade op klanten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij operationele lease mag alleen een naheffing aan de klant volgen als er door overheidsingrijpen veranderingen in leaseprijs optreden. En dat is hier het geval, stelt Van Muyden op de fleetportal. "We kijken niet naar de economische component, maar puur naar het bpm-gedeelte. Dat gedeelte is heel duidelijk kwantificeerbaar."

Lease-adviseur Roel Hindriks zegt aan de naheffing te twijfelen. “Het verband tussen de wijziging van de bpm en de restwaarde is alleen aantoonbaar op basis van de daadwerkelijke opbrengst, en dan ook nog geplaatst in het totaal aan gegevens van de markt op dat moment. Dat laatste zal laten zien dat alle auto`s minder opbrengen, als gevolg van economische veranderingen. Dit risico is volgens het principe van operationele lease voor de leasemaatschappij.”

Leaseplan en Athlon zeggen een onderzoek van de VNA over het verband tussen de bpm-verlaging en de restwaardedaling af te wachten. Van Muyden verwacht dat uiteindelijk meer leasemaatschappijen tot de bpm-verrekening overgaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.