Bovag start campagne leasing via universelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bedrijven die zelf niet groot of kapitaalkrachtig genoeg zijn om in eigen beheer leasing aan te bieden, kunnen daarvoor een samenwerking met een leasemaatschappij aangaan. De afdeling Onafhankelijke Autobedrijven biedt een dergelijke samenwerking al enkele jaren aan via MKB Lease. Die samenwerking is nu verder geformaliseerd en uitgebreid. Ook is er een pakket van eisen opgesteld waaraan leasemaatschappijen moeten voldoen om voor een partnerschap in aanmerking te komen. MKB Lease zelf geldt daarbij als de eerste gecertificeerde leasemaatschappij.

Klantenbinding
De samenwerking houdt onder meer in dat aangesloten onafhankelijke bedrijven via de Bovag ledensite calculaties en offertes kunnen maken op de sytemen van de aangesloten leasemaatschappijen. Het contract wordt vervolgens ondergebracht bij de leasemaatschappij, die het operationele beheer en de financiering van de auto´s voor haar rekening neemt.
Voorzitter Bertho Eckhardt van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven: “Belangrijk punt binnen het pakket van eisen is de voorwaarde dat onze leden de belangrijkste schakel zijn. Zij hebben het contact met de klant, leveren de auto en zorgen vervolgens voor onderhoud en reparatie. Op deze manier heeft het bedrijf alle touwtjes in handen en kan het aanbieden van leaseauto’s leiden tot meer rendement en een betere klantenbinding.”

Sturing
Ook algemeen directeur Arjan Overbeeke van MKB Lease is tevreden met de hernieuwde aandacht voor leasing via onafhankelijke autobedrijven. “Ons biedt het een mogelijkheid om te groeien. En voor onafhankelijke autobedrijven kan het aanbieden van leasing additionele omzet opleveren”, aldus Overbeeke. “Waar grote leasemaatschappijen bezig zijn met sturing van schade en onderhoud, proberen wij door een partnerschap winst voor beide partijen te behalen.” Dat betekent dat autobedrijven die een leaseklant aanbrengen vervolgens het onderhoud, banden en schadeherstel aan die auto’s mogen uitvoeren. “Natuurlijk hanteren wij daarbij op onze beurt weer kwaliteitseisen, maar die worden gewaarborgd doordat de bedrijven bij de Bovag zijn aangesloten.
Volgens Overbeeke beheert zijn leasemaatschappij inmiddels enkele honderden contracten die zijn afgesloten via onafhankelijke autobedrijven.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.