Renault ziet winst verdampen

Redactie Redactie
• Laatste update:

"Vorig jaar juli is er al een actieplan gepresenteerd door onze algemeen directeur Carlos Ghosn", zegt perswoordvoerder Janet Richter. "Deze cijfers zijn niet leuk, maar we wisten wat ons te wachten stond."

Eerder deze week kreeg Renault een noodkrediet van drie miljard euro van de Franse overheid, net als concurrent PSA Peugeot Citroën die een nettoverlies leed van 343 miljoen euro. Gevreesd wordt dat er elfduizend banen zullen verdwijnen.

Voor 2009 zegt Renault zich te richten op een positieve kasstroom door de voorraden te verminderen, geen dividend uit te keren en de kapitaalinvesteringen en de vaste kosten te verlagen. Er zullen niet nog meer ontslagen vallen. Na het actieplan in juli vorig jaar zijn er zes duizend banen verloren gegaan. "Er zullen er nog drie duizend volgen", aldus Richter.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.