Jan van Delft verlaat Terberg

Redactie Redactie
• Laatste update:

Jan van Delft (53) was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor een koerswijziging bij de Utrechts leasemaatschappij. “We hebben de organisatie gekanteld en veel nieuwe producten geïntroduceerd, waarvan Greenlease een van de meest bekende en succesvolle is”, aldus Van Delft. Dat nieuwe beleid heeft Terberg volgens de vetrekkende directeur tot een zeer gezonde leasemaatschappij gemaakt. “Wij hebben het ook de afgelopen, moeilijke periode relatief goed gedaan. Ondanks de restwaardeproblemen hebben we in 2008 een goed jaar gedraaid, met in alle weken een positief resultaat.”

Geruchten
Van Delft ontzenuwt nog eens met kracht de geruchten dat zijn vertrek te maken zou hebben met een ophanden zijnde verkoop van het bedrijf. “We zijn gezond en in die zin een schone bruid. Daarom blijven die geruchten maar circuleren. Maar we staan niet te koop. Ik beschouw mezelf als een bouwer en hier zijn de bouwactiviteiten gereed. Daarom ga ik iets anders doen.”

Terberg is inmiddels op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Totdat die gevonden is, worden de taken van Van Delft deels waargenomen door gedelegeerd commissaris Wim Terberg en deels door de overige leden van het directieteam.