Branche zet sloopregeling op, De Jager start onderzoek

Redactie Redactie
• Laatste update:

De brancheverenigingen ontwikkelen een pilot waar lokale overheden zich bij aan kunnen sluiten. Uiteindelijk moet hier een landelijke sloopregeling uit volgen voor personen- en bestelwagens van twaalf jaar en ouder. Rond de jaarwisseling moet er een conceptplan klaar zijn. De drie initiatiefnemers gaan dan afspraken maken met VROM.

BPM-korting
De Jager heeft ook opdracht gegeven tot een onderzoek naar een sloopregeling. Dat vertelde hij vorige week in een exclusief interview aan Automotive. "Ik onderzoek nu of ik bijvoorbeeld een bpm-korting kan geven op nieuwe auto’s als daar een sloopauto voor wordt ingeruild."

De staatssecretaris vindt wel dat de branche moet bijdragen aan een regeling. "Het geld dat in het `verwijderingsbijdrage`potje zit, is wat mij betreft niet de enige inbreng van de branche. Dat geld is door automobilisten opgebracht." De Jager verwacht overigens niet dat een sloopregeling voor 2010 operationeel kan zijn. 

Lees het interview met Jan Kees de Jager in Automotive 24 die op 12 december verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.