Verhuurbedrijven vragen duimafdruk

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Bovag organiseert de proef, die drie maanden duurt. Als de proef succesvol blijkt, brengt de Bovag deze mogelijkheid ook bij andere verhuurleden onder de aandacht.
“In Nederland zijn in 2007 430 huurauto’s verduisterd, wat een miljoenenschade betekende", aldus Bovag-woordvoerder Paul de Waal. "Bij autoverhuurbedrijven in Engeland moeten klanten ook een duimafdruk achterlaten. Sindsdien is het aantal verduisteringen teruggebracht tot nul." De proef wordt gehouden onder de grootste verhuurders van Nederland, waaronder Hertz, National Car Rental en Europcar.
Volgens Heleen Bos, advocaat bij Plasman Advocaten, mag ieder particulier bedrijf dit soort eisen stellen aan haar klanten. “Juridisch gezien staan de verhuurmaatschappijen in hun recht. Klanten hebben immers de keuze om de dienstverlening niet af te nemen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.