Autodealerregeling: gesprekken vastgelopen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Belastingdienst vindt dat de werkgever toezicht moet houden op de correcte afdracht van de loonbelasting, Bovag Autodealers vindt dit toezicht te zwaar en is op dit moment niet bereid hierover een convenant aan te gaan. Geert Vermeer namens Bovag Autodealers: “Als de administratie voor de regeling zo uitpakt als de Belastingdienst wil, wordt deze werkelijk onuitvoerbaar. Daarnaast is het zo dat een dealer niet verplicht is om de regeling van de Belastingdienst te gebruiken, als hij maar kan aantonen dat de loonbelasting correct is afgedragen.” De Bovag is nu aan het onderzoeken welke juridische mogelijkheden er zijn om de hoogte van de bijtelling voor dealermedewerkers te betwisten.

Eerder dit jaar ontstond ook al wrevel tussen de Belastingdienst en de Bovag. Naar aanleiding daarvan werd de ingangsdatum van de nieuwe regeling al van 1 april naar 1 oktober van dit jaar was uitgesteld.

Foto: Paul Voorham

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.