A’damse milieuzone op basis van Euronorm

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemeenteraad moet nog een beslissing over het plan nemen.
In het nieuwe plan worden auto’s afgerekend op de Euronorm en dus de daadwerkelijke vervuiling. Er wordt daarbij een uitzondering gemaakt voor oldtimers, aangepaste voertuigen voor gehandicapten en garagebedrijven. Eerder wilden de wethouders alle personenauto’s weren van voor het bouwjaar 1992. RAI Vereniging en Bovag zijn tevreden over de verandering. Harald Bresser: “We vinden het een goede zaak dat Amsterdam de switch heeft gemaakt van jaartal naar Euronorm. Dat is beter te controleren en een eerlijker systeem.”
De gemeente Amsterdam zegt bij de instelling van de milieuzone te streven naar afstemming met andere steden en het Rijk. Bresser: “We zijn hierover blij verrast. Dit betekent dat er minder fragmentatie zal zijn met eventuele toekomstige initiatieven van andere plaatsen.”
Amsterdam is met de RAI Vereniging en Bovag in overleg over een sloopregeling. Details hierover komen in het plan niet voor. Volgens Bresser is er nog geen definitieve opzet voor een sloopregeling bekend.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.