RDW: apk-oproep te vroeg verstuurd door garages

Redactie Redactie
• Laatste update:

Sommige garages die hun klanten herinneringsbrieven sturen, houden nog geen rekening met de nieuwe frequentie. Hierdoor kunnen berijders te vroeg een oproep krijgen om hun auto te laten keuren. De RDW stuurt ook herinneringsbrieven, hierin staat wel de juiste datum. Alle eigenaren van auto’s die in de oude situatie in 2008 gekeurd hadden moeten worden, krijgen een brief van de RDW met informatie over de wijzigingen en de nieuwe keuringsdatum.

Volgens Paul de Waal van de Bovag hebben de problemen te maken met de overgangsfase. “De RDW noemt enkele voorbeelden, maar wij kenden het probleem nog niet en hebben er ook geen klachten over gehad. De overgang kan verwarrend zijn, zowel voor particulieren als voor de garagebedrijven. Ik kan me dus voorstellen dat er hier en daar iets fout gaat met de computerbestanden.”

“We hebben onze leden vorig jaar uitgebreid bericht over de veranderingen. Particulieren kunnen ook zelf hun apk-datum controleren op de website van de RDW.” Volgens De Waal zijn de gevolgen voor consumenten gering: “De meeste mensen combineren de apk-keuring met een beurt. Dan is de apk toch al gratis.”

Monique Dassen van de RDW: “Hoeveel garagebedrijven hun klanten te vroeg een herinneringsbrief sturen, weten we niet. In 2007 hebben 3.332 berijders hun auto te vroeg laten keuren waardoor ze onterecht in het oude apk-systeem zouden vallen. Deze mensen hebben een nieuw keuringsrapport gekregen waardoor ze in de toekomst toch onder de 4-2-2 frequentie vallen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.