Ministers rijden in slurpauto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Blijkbaar hebben sommige ministers geen boodschap aan de spreuk ‘een beter milieu begint bij jezelf’. Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken, minister van der Hoeven van Economische Zaken en minister Verburg van Landbouw rijden in een auto met energielabel F. Laatstgenoemde rijdt in een Audi A6 diesel zonder roetfilter. Premier Balkenende heeft een BMW 7 serie uit de meest vervuilende klasse G. Voor hem wordt een uitzondering gemaakt op de milieuregels voor dienstauto’s omdat hij om veiligheidsredenen in een zwaar gepantserde auto moet rijden.
Aangezien sommige bewindslieden de dienstauto van hun voorganger hebben overgenomen maakt minister Cramer van Milieu zich niet zo druk over deze cijfers: “De regels worden niet echt overtreden. Ik ben ervan overtuigd dat hun nieuwe auto’s wel in de categorie A, B of C zullen vallen". Groenlinks vat het minder licht op en wil dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer van minister Cramer weten wanneer de auto`s worden vervangen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.