Leaseplan betaalt boete voor overstappers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Leaseplan betaalt de eventuele boete voor het voortijdig beëindigen van het contract, die volgens woordvoerder Rob Keulemans kan oplopen tot zesduizend euro.
Volgens de leasemaatschappij is er door de lagere bijtelling op zuinigere auto`s veel vraag om over te stappen. Op een hybride geldt een bijtelling van 14%. Leaseplan heeft tweehonderd Honda`s Civic ingekocht en verwacht deze snel in te kunnen zetten. "Vorig jaar zetten we ruim honderd hybrides in over het hele jaar", aldus Keulemans. "Het voornaamste signaal dat we willen afgeven, is aan de overheid: differentiatie van de bijtelling loont, dus we hopen dat er verder wordt gedifferentieerd zodat er meer modellen voor een lagere bijtelling in aanmerking komen."
Sinds dit jaar is de bijtelling standaard 25%, en geldt er een 14% bijtelling voor benzine-auto’s die minder dan 110 gram CO2 uitstoten; bij diesels is deze norm 95 gram. Overigens zijn er maar weinig auto’s die voor de lagere bijtelling in aanmerking komen. Iemand die groter wil rijden dan een Aygo of C1, komt al snel bij een hybride uit.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.