Autotrack start bodemprocedure tegen Gaspedaal

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wegener ging eind vorig jaar in hoger beroep tegen het vonnis in het kort geding. Hierin oordeelde de rechtbank van Utrecht dat Gaspedaal niet onrechtmatig handelt en geen inbreuk maakt op het databankrecht en het auteursrecht van Autotrack. Sander van den Hout van Wegener: “We hadden maar een paar weken de tijd om in hoger beroep te gaan en hebben dat aangevraagd zodat we ruimte hadden om na te denken over de juiste vervolgstappen. Het werd ons duidelijk dat een kort geding of hoger beroep niet de juiste middelen zijn om ons doel te bereiken. Deze leiden namelijk niet tot een principale uitspraak maar houden alleen stand in één specifieke zaak. De enige manier om een principale uitspraak te krijgen, is door een bodemprocedure aan te spannen tegen Gaspedaal. Dit wordt nu in werking gesteld.”

Wegener heeft grond om te denken dat de rechtbank dit maal een voor hen gunstigere uitspraak zal doen, aangezien tijdens het kort geding geen uitspraak kon worden gedaan over of er sprake is van inkomstenderving voor Autotrack. Van den Hout: “Als we de bodemprocedure tegen Gaspedaal winnen, is deze uitspraak ook rechtsgeldig tegen andere websites die op vergelijkbare manier profiteren van onze activiteiten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.