Focwa Schadeherstel stapt naar de rechter

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een ander lid van het Focwa Hoofdbestuur, eveneens van de Sectie Schadeherstel, is geschorst, zo staat te lezen. Beide schorsingen werden voltrokken tijdens een vergadering van het hoofdbestuur, waarin ook Martin van Lokven als directeur werd benoemd.
Dries heeft zijn ontslag aangevochten bij de juridische raad van de Focwa. Ook is de Ondernemingskamer van het Gerechtshof van Amsterdam gevraagd een onderzoek te doen naar de gevolgde procedures rond de schorsing, het ontslag, de benoeming van Van Lokven en de herstructurering van de Focwa. Het is nog niet bekend wanneer de Ondernemingskamer een uitspraak doet.
De herstructurering, Topstructuur genaamd, is de kern van de interne strijd. Volgens Dries is zijn ontslag en de schorsing van zijn mede-bestuurslid tijdens de vergadering van 4 oktober, een vooropgezet plan van de voorzitters van de andere twee secties, Carrosseriebouw en Aanverwante bedrijven. “Ze wisten dat wij op die vergadering niet aanwezig zouden zijn.” De andere twee secties willen de Topstructuur gezamenlijk door laten gaan, de sectie Schadeherstel niet. “De hoofdrolspelers binnen het hoofdbestuur blijken niet bereid tot overleg. Bij de sectie Schadeherstel is hierdoor de vrees ontstaan dat de overgebleven hoofdbestuurders zullen proberen te profiteren van de tijdelijke wijziging van de stemverhoudingen binnen het hoofdbestuur”, aldus Dries. Volstrekt onjuist, zegt Van Lokven. “Door het hoofdbestuur is onlangs het besluit genomen, met meerderheid van stemen, om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van de Topstructuur. Blijkbaar wil een deel van de sectie Schadeherstel zich daar niet bij neerleggen. Het is ook niet juist dat de andere sectievoorzitters niet bereid zijn tot overleg.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.