Bovag RAI krijgen steun bevolking

Redactie Redactie
• Laatste update:

Deze vraag is uiteraard gericht op de fijnstoftaks die in de planning staat en bepaalde dieselmodellen onverkoopbaar maakt. Verder verwacht 90% van de weggebruikers dat verhoging van de dieselaccijns niet of nauwelijks tot minder rijden leidt. De oplossingen van RAI en Bovag kunnen op een enthousiast ontvangst rekenen: 84% vindt betalen naar gebruik van de auto via een prijs per gereden kilometer eerlijker dan betalen naar bezit en 68% steunt een sloopregeling: het idee van een subsidie die het inruilen van oude (minder milieuvriendelijke) auto`s voor jongere, schonere auto’s stimuleert.
“Rijdend Nederland spreekt namens de zakelijke en particuliere weggebruiker, dat staat na dit representatieve onderzoek onomstotelijk vast”, vindt Koos Burgman, algemeen directeur Bovag. “De plannen van het kabinet om weggebruikers met forse extra lasten op te zadelen, die geen enkel milieueffect hebben en ook niet ten goede komen aan bestrijding van de files, vallen zeer slecht bij de burger.” De resultaten van het onderzoek werden vanmiddag overhandigd aan Tweede Kamerleden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.