Milieukennis wagenparkbeheerders mager

Redactie Redactie
• Laatste update:

In opdracht van BMW Nederland heeft het bureau gekeken naar het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en groene energielabels binnen wagenparkbeheer. Hiervoor zijn driehonderd fleetmanagers ondervraagd. Driekwart van de ondervraagde bedrijven is bezig met mvo, maar slechts 55% past dat ook toe op zijn wagenpark.
Vooral bij de kleinere wagenparkbeheerders (minder dan vijftig auto’s) blijkt kennis over wetgeving en milieu beperkt. Zonder uitleg over de fiscale maatregelen die gepland staan voor 2008, zegt slecht 19% maatregelen te gaan nemen voor zijn wagenpark. Na uitleg is dat 47%. “Je ziet dus dat het huidige kennisniveau van wagenparkbeheerders de bereidheid tot verandering remt”, zegt Ton Ketelaars, directeur van Heliview. “Maar als die kennis wordt verstrekt, leidt dat tot een grote omslag. Vooral bij kleine wagenparken.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.