‘Vraag consumenten bemoeilijkt CO2-reductie’

Redactie Redactie
• Laatste update:

“In het begin kun je natuurlijk grote stappen zetten, daarna wordt dat lastiger. Vanaf 1995 is de emissie met 13% verlaagd. Acea verwacht de komende jaren weer grotere stappen te kunnen zetten, doordat er steeds meer nieuwe technologieën voorhanden zijn. T&E meldt vanmorgen in diverse media dat de gemiddelde CO2-uitstoot per automaker vorig jaar 160 g/km was, een daling van 0,2% ten opzichte van 2005. De cijfers zijn afkomstig van de Europese Commissie.
Onderzoeker Aat Peterse van T&E zegt in het Financieele Dagblad dat de resultaten bewijzen dat de autofabrikanten alleen met bindende regelgeving tot verdere terugdringing van de emissie is te manen. De Europese Commissie besloot eerder dit jaar dat auto’s in 2012 gemiddeld 130 gram CO2 per kilometer mogen uitstoten. Er is nog steeds geen duidelijkheid of dit geldt per fabrikant, of voor de gehele industrie; vorige maand werd al geopperd dat er een handel in emissie mogelijk wordt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.