‘EU overweegt emissiehandel autoindustrie’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een concreet voorstel hierover zal in september naar buiten komen, beweert de krant.
Hiernaast zou de Commissie ook een systeem overwegen waarbij emissiehandel tussen autofabrikanten mogelijk wordt. Oftewel fabrikanten die de uitstootnormen overschrijden kunnen dan emissierechten kopen bij fabrikanten die onder de norm zitten. De Duitse autofabrikantenvereniging VDA heeft al laten weten geen zin te hebben zijn concurrenten te spekken. “Eventueel te betalen gelden die gerelateerd zijn aan uitstoot, zouden moeten worden betaald aan de EU of aan het land waarin de auto wordt verkocht. Niet aan Franse of Italiaanse autofabrikanten”, aldus een woordvoerder van de VDA.
Zoals bekend wil de EU een CO2-uitstoot norm van 130 gram per kilometer hanteren vanaf 2012, onduidelijk is echter nog hoe deze eis wordt ingevuld. Bijvoorbeeld per auto, per fabrikant of voor het volledige Europese wagenpark.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.