‘BPM-afbouw niet in gevaar’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het spel begon vrijdag, toen de VVD liet weten zijn steun aan de kilometerheffing in te trekken, tenzij het kabinet voldoet aan “enkele randvoorwaarden”. Opvallend genoeg zijn al deze voorwaarden, die vooral extra bescherming voor de automobilist betekenen, terug te vinden in of het coalitieakkoord en of in het Plan Nouwen, waaraan dit kabinet zich al gecommitteerd heeft.
De PvdA reageerde gisteren in het AD bij monde van Kamerlid Lia Roefs, die beweerde de plannen van verkeersminister Eurlings al te kennen: kilometerheffing alleen voor vrachtwagens, of een heffing voor iedereen, maar dan alleen op snelwegen. Beide maatregelen zijn volgens haar onvoldoende. Een woordvoerder van Eurlings laat echter weten dat er nog geen concrete plannen bestaan, maar “dat er hard aan gewerkt wordt”. “Dit najaar komt de minister met een voorstel”, aldus de woordvoerder. “Dit plan zal een onomkeerbare stap in de richting van het Plan Nouwen behelzen.”
Reden voor Bovag en RAI om zich niet druk te maken. “Sommige Kamerleden weten schijnbaar meer dan wij”, reageert Mark van Dansik namens beide verenigingen. “Wij staan nog steeds achter het Plan Nouwen, dat onder meer het uiteindelijk verdwijnen van de bpm omvat. Voorlopig lijkt het nog steeds die kant op te gaan.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.