Stern verdubbelt winst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het is niet alles goud wat er blinkt, Stern heeft ook omzet verloren door van enkele grotere afnemers afscheid te nemen omdat die omzet te weinig rendabel was.
Aan de markt op zich is die winststijging niet te danken, zegt Stern in zijn persbericht, want die heeft nog weinig tekenen van herstel laten zien. Omzetstijging werd vooral behaald met de dealerschappen van Ford en Volkswagen/Audi. Ook de overname van Ford Rotterdam en de Volvo en-dealerbedrijven in Hoofddorp en Leiderdorp leidde tot omzetstijging.
De groei zit vooral in SternLease en SternBudget. Voorts zijn er incidentale baten voortgekomen uit de verkoop van enkele deelnemingen en het afwikkelen van een verzekeringskwestie.
Stern Groep verwacht dat in 2007 de autobranche alsnog profiteert van de verbeterde economie. In 2005 en 2006 heeft Stern in de eigen organisaties de nodige reorganisaties doorgevoerd, ook daarvan hoopt de onderneming later dit jaar de vruchten te plukken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.