DaimlerChrysler: hemels huwelijk staat op springen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Want gisteren maakte Schrempps opvolger Dieter Zetsche bekend dat hij geen enkele oplossing uitsluit om het probleem Chrysler op te lossen.

De speculaties over de toekomst van Chrysler (dat ook de merken Jeep en Dodge bouwt) zijn niet van de lucht. Een alliantie met of overname door GM of RenaultNissan worden genoemd, maar ook een verzelfstandiging wordt niet uitgesloten.

De achtergrond: Chrysler presteert al jarenlang ondermaats. Ook 2006 werd met verlies afgesloten, zoals gisteren bekend is gemaakt: de Amerikaanse fabrikant ging voor 1,1 miljard euro in de rode cijfers. Reden voor het bestuur van DaimlerChrysler om direct in te grijpen: het merk gaat 13.000 banen schrappen en gaat de productie nog dit jaar met 400.000 stuks verlagen. Ter illustratie, de Chrysler Group verkochte afgelopen jaar 2,7 miljoen voertuigen.

De hele DaimlerChrysler Group zag zijn winst met 15% groeien naar 3,2 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.