Naw-oogst valt niet tegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De RDW blijft als vanouds de technische gegevens van de voertuigen doorgeven. De persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats) worden zoals bekend niet langer verstrekt, maar de RDW geeft wel de KvK-gegevens van natuurlijke en rechtspersonen door die ORB-erkend zijn, zodat kan worden nagegaan hoeveel auto’s er bij de autobedrijven in de voorraad staan. De KvK-gegevens van natuurlijke rechtspersonen (VOF’s, eenmanszaken) worden niet langer verstrekt, maar die van zakelijke kopers (fleetowners bijvoorbeeld) blijven wel behouden. Dat laatste geldt tot 1 mei volgend jaar: wat er daarna gebeurt, is onduidelijk.

Voor de statistische informatie geldt dat de RDW postcode, geslacht en geboortejaar van de koper blijft doorgeven. Ook kentekenmutatie (overschrijving van deel 2) blijft men doorgeven. De RDW zal het níet melden wanneer iemand verhuist.

De oogst valt, gezien hetgeen oorspronkelijk op tafel lag, niet tegen: eerder was het plan dat postcodes, kentekenmutaties en KvK-gegevens niet zouden worden doorgegeven. Na onderhandelingen die ex-ANWB-voorzitter Paul Nouwen en Leo Bingen van RAI Vereniging namens de vier serviceproviders voerden met het ministerie van Verkeer en waterstaat, werd bovengenoemd resultaat behaald.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.