Na Pitstop nu dealeroutlets in Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De investeringen in onroerend goed worden steeds zwaarder voor de dealers”, zegt manager Peter van der Meer van Austin Nederland. “Bijvoorbeeld voor managers / ondernemers die voor zichzelf willen beginnen, zijn de kosten van onroerend goed gewoonlijk een enorme drempel.”

De panden krijgen een gezamenlijke omvang van 5.000 vierkante meter. “Ondanks de hoge grond prijzen in Amsterdam zijn wij er in geslaagd interessante huurprijzen te kunnen aanbieden, we moeten dus efficiënt bouwen om de kosten te drukken”, zegt Van der Meer. “De huurders delen gezamenlijk de algemene kosten, zoals bijvoorbeeld beveiliging. En de panden worden zo ingericht dat ze aan praktisch alle dealerstandards kunnen voldoen. Een
dealer kan hier zijn auto’s naar binnen rijden en beginnen.”

De bouw van de dealerpanden beging dit jaar, begin 2008 moeten ze in gebruik genomen worden. Het gebouw komt naast Pitstop Amsterdam te staan in het havengebied in Amsterdam West. “Er zitten daar meer dealerbedrijven dan in Zuidoost”, zegt Van der Meer. “De animo is groot.”

Pitstop is een formule waarbij aanbieders van onderhoud, schade, accessoires en dienstverlening op autogebied bij elkaar worden gebracht. Nu Pitstop Amsterdam klaar is, wordt onder meer gewerkt aan vestigingen in Gouda en Hoofddorp.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.