NedCar ontkent Chinese overname

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het probleem van NedCar is onderproductie: eerder dit jaar staakte Smart de productie van zijn ForFour in de Limburgse fabriek, waar nu alleen nog de Colt van fabriekseigenaar Mitsubishi wordt gebouwd. De productie in Born zakte de afgelopen jaren terug van een kwart miljoen (eind jaren negentig) naar tachtigduizend.

De Telegraaf houdt – op basis van “goed geïnformeerde bronnen” – staande dat het Chinese consortium NedCar wil kopen. Ex-Daf-topman Cor Baan, die de werkgroep leidt die een nieuwe eigenaar voor NedCar zoekt, zou ruim een maand geleden een intentieverklaring met de Chinezen hebben getekend. Diezelfde “goed geïnformeerde bronnen” zeggen dat een Chinese delegatie volgende week een (tweede) bezoek aan Born gaat brengen. In het consortium zou ook First Auto Works zitten, de grootste autofabrikant van China. Men zou plannen hebben vanuit Born een nieuw automerk te ontwikkelen voor de Europese markt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.