Maserati Gransport Spyder is de vuilste

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de lijst is de zuinigste benzine-auto in ons land de Toyota Prius, met een verbruik van 1:23,3. De zuinigste diesel is de Fiat Panda, met precies hetzelfde verbruik. De onzuinigste en daarmee meest vervuilende auto’s staan ook op de website. “Kampioen hier is de Maserati Gransport Spyder, met een verbruik van 1:5,4”, meent de club.

Natuur en Milieu constateert dat van de autofabrikanten met name Volkswagen Groep maar liefst met 11 modellen in de lijst van onzuinigste auto’s staat. PSA en Toyota hebben daarentegen 8 en 6 modellen in de zuinigheids-Top10, en ieder maar 1 model in de onzuingheids-Top10.

Per klasse zijn 5 benzine-auto’s en vijf diesels in de lijst opgenomen. Alleen in de categorie ‘mini’ staan geen diesels. “De Smart Fortwo had mee kunnen doen, maar die is niet met roetfilter leverbaar”, aldus woordvoerder Michel Jehae van Natuur en Milieu.
De toptien lijst is te zien op www.top10.hier.nu .

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.