Ghosn kritisch over alliantie Renault met GM

Redactie Redactie
• Laatste update:

Die indruk wordt nog versterkt door de opmerking van Ghosn dat “het niet de moeite waard is wanneer de honger aan beide zijden niet even groot is”.

In juli werd bekend dat Renault-Nissan en GM contact hebben over het aangaan van een alliantie. Dit idee kwam uit de koker van Kirk Kerkorian, met 10% een grootaandeelhouder van GM. Hij bracht het contact tot stand – naar verluidt zonder daarin aanvankelijk GM-topman Rick Wagoner te kennen. Deze was in zijn wiek geschoten, maar ging wel in gesprek met Ghosn. Beide heren concludeerden dat de mogelijkheden van een alliantie onderzocht moesten worden en sprake negentig dagen radiostilte af.

Volgens het Duitse vakblad Autohaus houden branche-experts er rekening mee dat er geen ‘grote alliantie’ tot stand zal komen; men verwacht eerder dat beide concerns op een aantal specifieke gebieden met elkaar gaan samenwerken.

Automotive News Europe meldt op zijn beurt dat er gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Ford en GM over een mogelijke fusie. Voorlopig zonder concrete resultaten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.