Dealers boos over marge-aanpassing Alfa

Redactie Redactie
• Laatste update:

We hebben vervolgens aan de leden gevraagd wat hun standpunt was, en ze hebben de wijziging afgewezen. We beraden ons nu op eventuele te nemen stappen.”

De dealervereniging liet eerder al weten zich tegen het standpunt van de importeur dat de recent aangekondigde netwerkaanpassing een reorganisatie betreft, te verzetten. Dit is van belang omdat dat de opzegtermijn zou verlagen van 24 naar 12 maanden. Ook zet Gorris vraagtekens bij de mededeling van de Alfa Romeo-Nederland dat het beleid dat dealers die Alfa ‘erbij doen’, niet langer welkom zijn, wordt gedragen door Fiat Auto. “Dat betwijfelen wij. Daarom zijn we dat nu aan het nagaan via onze eigen connecties bij de fabrikant.”

Gorris geeft desgevraagd toe dat de opzegging voor een aanzienlijk deel Fiat-dealers betreft. Bronnen melden dat er twintig dealers worden opgezegd, waarvan er achttien tevens Fiat-dealer zouden zijn, maar die getallen weigert de voorzitter te bevestigen. Als deze getallen kloppen zou dit juridisch riskant zijn, omdat het de schijn wekt dat multibranding wordt afgestraft: iets wat strijdig is met ‘Monti’.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.