Spyker koopt F1-team

Redactie Redactie
• Laatste update:

Spyker financiert de overname door een lening af te sluiten en door de uitgifte van 2.650.000 aandelen van € 20, die samen dus 53 miljoen euro moeten opleveren. De nieuwe aandelen zijn straks goed voor 40% van alle Spyker-aandelen.

Michiel Mol zal het grootste deel van de nieuwe aandelen kopen. Mol wordt lid van de management board van Spyker en gaat het nieuwe F1-team leiden. Het is de bedoeling dat de overname op 30 september wordt afgerond.

Volgens Spyker-topman Victor Muller biedt de Formule 1 zijn zes jaar jonge automerk grote marketingmogelijkheden. Bovendien verwacht hij dat Spyker als fabrikant van straatauto’s kan profiteren van de technische kennis uit het F1-team.

Michiel Mol is eigenaar/oprichter van het internetbedrijf Lost Boys, onder meer bekend als sponsor van Christijan Albers. Maar Mol loopt als sponsor al zo’n tien jaar rond in de Formule 1. “Een levenslange ambitie die werkelijkheid wordt”, zo noemt hij de overname en zijn nieuwe rol als teamleider. Ambitieus is hij ook. “We gaan als Spyker niet meedoen om ‘mee te doen’. We doen mee om te winnen. Hopelijk duurt het niet lang voordat we voor het eerst in de geschiedenis het Nederlandse volkslied horen na afloop van een race.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.